دکتر امامی گفت: این طرز تلقی از امنیت، باعث نسلکشیهای زیادی در گذشته شده است و دربحث طوفانالاقصی هم یک ارتش دارد علیه مردم بیدفاع میجنگد وازاین طریق بهدنبال امنیتی است که مدنظر دارد. دراین حالت، وضعیت برنده بازنده شکل میگیرد که این نمیتواند پایدار باشد. بهعنوان مثال وقتی عربستان با یمن وارد جنگ شد چنین تلقی با اتکا به قدرت نظامیاش داشت ولی اکنون یمن هم قدرت گرفته و توان نظامی پیدا کرده است. دکتر امامی در ادامه با تأکید بر صلح برای رسیدن به امنیت پایدار اظهار کرد: وقتی صلح اتفاق میافتد، حالت برنده برنده پیش میآید و پایداری خیلی بیشتری دارد و آبادانی مطرح است. اما در بحث سرکوب، جنگ و کشتار وجود دارد وجا دارد جامعه سیاسی و دانشگاهی به این مهم توجه کند. این استاد دانشگاه درادامه، استفاده از واژه جنگ را درماجرای غزه یک خطای شناختی زبانی عنوان کرد وگفت: واژه جنگ مصداق این فاجعه نیست چراکه خط مقدمی وجود ندارد ونیروهای اسرائیلی مصداق آدمکشاند نه نظامی.دکترامامی درپایان به انتقاد ازناکارآمدی نهادهای بینالمللی درخصوص توقف جنگ غزه پرداخت و گفت: این نهادها نباید فقط به محکومکردن بسنده کنند چون فایدهای دربر نداشته است.
دکتر فرزانه فخریان هم در نشستی با موضوع«جنگ یا دفاع؟ بچهها ازمقاومت چه میفهمند؟» اظهار کرد: جنگی دردنیا اتفاق افتاده و کسانی درحال مقاومتاند و موردظلم قرار میگیرند اما بچههای ماهنوز این را نمیفهمند و ماهم جز واژه مظلوم، هیچ توصیف دیگری برای مردم فلسطین نداریم که در جامعه متکثر کنیم. این فعال رسانهای و پژوهشگر زبان، ادامه داد: مسأله اصلی ما در اینجا این است که ما هنوز رسانه کودک نداریم و کودک و نوجوان ما مخاطب رسانه بزرگسال است. تقریبا جزهمان واژه مظلوم، بسامد معنایی دیگری در فضاسازی رسانهای نتوانستهایم تولید کنیم. سالهاست تلاش کردهایم تولید گفتمان کنیم و در این دو سه ماهه نیز یک قسمتی از این گفتمان را از دست دادهایم و بهجای پرداختن به موقعیت اقتدار و برنامهریزی در این زمینه، فقط به همان حوزه مظلومیت پرداختهایم و هیچ پردازندهای سراغ مفاهیم دیگر نرفته است.
این دانشآموخته مطالعات فرهنگی و رسانه و زبانشناسی درادامه از عدم کنشمندی لازم فرهنگی دراین فضا انتقاد وخاطرنشان کرد: برخلاف اثری که جمعیت همافزا برای مقابله با رژیمصهیونیستی در فضای اقتصادی گذاشته است، درفضای فرهنگی این اثر را نگذاشته است. بهعنوان مثال، به «استار باکس» حمله شده اما کسی به «والتدیزنی»، باوجود مطلع بودن ازوابستگی آن به رژیمصهیونیستی، حمله نکرده است. همایش شناخت و تحلیل طوفانالاقصی در روزهای یکم و دوم بهمن برگزار شد و ادامه این نشستها در روزهای هشتم و نهم بهمن برگزار خواهد شد.